Kdaj: 1–3 april 2016

Kje: Rimska cesta 2b, Ljubljana

 

English version

 

Kdo:

Barja Drnovšek je diplomirala na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Helfriedu Fistru ter magistrirala na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Gorjanu Košuti.

Že v času študija jo je pritegnila ljudska glasba in udeleževala se je delavnic in folk kampov (Ethno Histerija, Trad music workshop Lockenhaus…). Poleg igranja v klasičnih orkestrih (SFK Symphony orchestra, Wiener Jeunesse Orchester, Godalni orkester Arseia, MLS, Junge Philharmonie WIen…) vedno več svojega časa posveča igri z ansambli, ki med drugim gojijo tudi folk glasbo (Simbolični orkester, Terrafolk, Ida&Other Bears, Grad gori!, duo z Bojanom Cvetrežnikom, Svetlana Makarovič, Baraka…). Kmalu je ta dejavnost prerasla v poklicno in službo na javni glasbeni šoli je zamenjala s svobodnim poklicem izvajalke in učiteljice glasbe. Poučuje violino in druge instrumente in vodi delavnice v okviru izobraževalnih vsebin Društva za ENO glasbo. Sodeluje tudi pri gledaliških in lutkovnih predstavah ter kot studijska glasbenica pri snemanjih glasbe za filme, risanke ter izvajalce popularne glasbe.

 

Kaj:

PLESI SVETA

Spoznajte evropske ljudske plese iz dežel, kjer je ples prisoten v vsakdanjem življenju in ga ljudje ne plešejo v narodnih nošah z namenom ¨natopanja¨, temveč za svoje lastno veselje – vsi, od mladih do starejših. Od Francije, Italije, Belgije, preko Skandinavije in do Balkana bomo spoznali glasbo in osnovne korake za mazurko, skotiš, circle circassian, kolo, polsko, hanter dro, chapelloise in še kaj. Obogatimo si svoj repertoar z melodijami, ki bodo lahko inspiracija tako za naše učence, kot tudi za klasična dela, ki jih izvajamo. Če jih bomo igrali naokrog po svetu, se težko zgodi, da slej ko prej nebi premaknili kakšnih pet.

Video:

Urnik:

Petek: 18:00 – 21:00
Sobota: 10:00 – 13:00, 16:00 – 19:00
Nedelja: 10:00 – 13:00, 16:00 – 19:00, zaključni koncert
Udeleženci so dolžni prisostvovati na vseh terminih delavnic.

 

Cenik:

150€/posamezno delavnico; 450€/celoletna udeležba (90€/posamezno delavnico)
Rok prijave:

8 dni pred posamezno delavnico

Rok plačila:

Za celoletno šolnino do 24.9.2015

Za posamezno delavnico najkasneje na dan delavnice.

Celoletna šolnina se plača v treh obrokih (po 150€), pred septembrskim, novembrskim in januarskim kurzom.

Prijavite se tako, da pošljete mail na: mail.specialcourses@gmail.com

Račun boste ob prijavi prejeli po mailu.