Kdaj?
Vsak torek, sredo in četrtek od 7.30 – 8.00
(zimski sklop od 3. decembra 2020 do 21. marca 2021)
Kje?
na Zoomu
Kaj? Skupinsko jutranje uigravanje za vse godalce. Naš moto je: How to get there? Together!
Spletno inštrumentalno poučevanje ima seveda omejitve, s katerimi se učitelji soočamo pri vsakdanjem delu. In vendar se lahko osredotočimo na pozitivne strani. Vprašamo se – ali dopušča tudi kaj, česar individualni obisk glasbene šole ne? Nekaj pozitivnih izkušenj spletnega poučvanja v kombinaciji s pregledovanjem domačih posnetkov:
  • lažja kontrola, kako otroci doma dejansko vadijo
  • odgovornost za solidno izvedbo ob izdelavi posnetka je na učenčevi strani
  • večja fleksibilnost pri združevanju učencev, ki potrebujejo isto snov, v skupine
  • medsebojno poslušanje in komentiranje posnetkov drugih učencev, odpravljanje napak brez učitelja
Še bi lahko naštvali. Vendar se bomo osredotočili na skupne vaje tehnike. Pri individualnem pouku je urnik nemogoče organizirati tako, da bi z učenci skupinsko povadili tehnične vaje več krat tedensko po 15 minut. Pri spletnem učenju je to možno. Struktura je nekoliko širše zastavljena, bolj akademska, namenjena širši sliki. Na nižji stopnji bi se morali dlje časa držati vadenja ene discipline. Otroci morajo imeti možnost, da se primerjajo z ostalimi in da tudi sami vodijo konferenčno vajo.
Uigravanja, ki jih imenujemo ‘morning starters’, izvajamo že od decembra 2020 tri krat tedensko, vsak torek, sredo in četrtek po 30 minut med 7:30 in 8:00 zjutraj. Srečanja so namenjena:
  • bolje strukturiziranem delovniku po jutranji rutini
  • boljšemu pregledu nad širino obstoječih disciplin violinske igre
  • lažjemu planiranju lastnih uigravanj
  • boljši formi za igranje inštrumenta
  • premagovanju mladostniških depresij
Vsako srečanje je sestavljeno iz dveh disciplin, običajno ena s poudarkom na levi, ena na desni roki. Lahko pa je ena tudi trening razumevanja teorije lestvic in akordov ali je ritmične narave. En krat tedensko prepustimo vodenje nekomu izmed udeležencev. Vsaj en krat je to replika neke že predstavljene vaje, drugič lahko udeleženci tudi predstavijo nekaj novega, česar v našem jedilniku še ni bilo. Možnosti za drugačno, vašim učencem in vsebini prilagojeno strukturo so neomejene.
Zainteresirani pošljite e-pošto na godalkanje@gmail.com in poslali vam bomo povezavo do zoom konference.