JAZZ GODALKANJE

mentor:
Peter Ugrin

Trodnevna delavnica v obliki intenzivnih vaj je namenjena vsem glasbenikom, ki bi radi spoznali improvizacijo jazza na godalih. Mentor bo danes najperspektivnejši violinist na slovenskem jazzovskem področju, Peter Ugrin, ki je svoje znanje Jazza sprva pridobil v Celovcu, kasneje pa v prestolnici jazz glasbe New Yorku.  V lanskem letu je kot somentor organiziral prvo Jazz delavnico za godala pri nas. Gostujoči mentor je bil svetovno priznani sodobni jazz violinst Christian Howes. Peter trenutno deluje kot profesor viole na KGBL Ljubljana, hkrati pa kot vsestranski aktivni glasbenik ter komponist sodeluje v različnih sestavah klasične in jazz glasbe.

Na delavnici bo potekalo predavanje o segmentih jazzovskega igranja: melodiki, harmoniji, ritmu in improvizaciji. Predavanja bodo prilagojena na raven poznavanja jazza udeležencev delavnice. Pouk bo skupinski, kjer se bo večji del teoretskega dela prenesel v praktično delo. Vsak godalec se bo tako lahko lotil jazz improvizacije v obliki različnih form kot so blues, walk, standard, latin, bossa. Hkrati pa se bomo lotili improvizacije v svobodni obliki po posluhu ter v motivičnem strukturiranju preprostih melodij.

 

v petek, 16. 1. od 18.00 do 20.30
v soboto, 17. 1. od 10.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.30 ter
v nedeljo, 18. 1. od 10.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.30.

Cena: 100 eur/delavnico oz. 50 eur/mesec za celoletni redni vpis od septembra do maja. Za inštrumentaliste na negodalnih inštrumentih je cena 50%.

prijave: godalkanje@gmail.com