ritmična delavnica: Žiga Šercer

repertoarske delavnice: Bojan Cvetrežnik, Klemen Bračko, Barja Drnovšek

Ta petek bo v okviru Špecialnega Godalkanja ritmična delavnica, ki jo bo vodil tolkalec Žiga Šercer, ki je študiral tolkala na rotterdamskem konservatoriju za glasbo in je eden redkih šolanih glasbenikov pri nas na področju tradicionalnih tolkal. Šolal se je specializirano na področju turških in latinskih tolkal. Namen delavnice bo približevanje sveta ritma izvajalcem godalnih inštrumentov. S pomočjo inštrumentov cahonov, ki bodo na voljo za uporabo vsem udeležencem delavnice, se bo delalo na ritmih, ki so tesno povezani z aktualnim repertoarjem Špecialnih godalkarjev. Možna je prijava samo na ritmično delavnico tudi za zunanje udeležence, ki niso vpisani na celoletne delavnice. Cena dve in pol urne delavnice znaša 20 EUR.

Sobota in nedelja bosta namenjeni predvsem celoletnim udeležencem. Bojan Cvetrežnik pripravlja posebno teoretsko delavnico z vajami za boljše razumevanje in poznavanje tastature godalnih inštrumentov. Predstavil bo način, kako razumeti prijeme pri izvajanju jazzovskih modusov in ostalih lestvic na violini. Nadgradili pa bomo tudi nekaj starega repertoarja in dodali par novih tun plesov sveta.
Upamo na ne preveč deževno nedeljo in uličnemu igranju čimbolj prijazne temperature!
Delavnice bodo potekale: 
v petek, 20. 3. od 18.00 do 20.30 (ritmične delavnice)
v soboto, 21. 3. od 10.00 do 12.45 in od 15.00 do 17.45 ter
v nedeljo, 22. 3. od 10.00 do 12.45 in od 15.00 do 17.00
v nedeljo, 22. 3. ob 18.00 sledi zaključni koncert v baru Prulček. Vabljeni!

Cena za zunanje udeležence za petkovo ritmično delavnico: 20 eur

Cena za celotno delavnico: 100 eur/delavnico oz. 50 eur/mesec za celoletni redni vpis od septembra do maja. Za inštrumentaliste na negodalnih inštrumentih je cena 50%.