GODALKARSKA DELAVNICA. Novigrad, 30. 4. – 4. 5. 2014 :

Delavnica Špecialnega godalkarskega orkestra

Delavnic smo se udeležili člani in mentorji Špecialnega godalkarskega orkestra ter učiteljice violine glasbenih šol.

V štirih dneh nam je uspelo pripraviti eno uro raznolikega repertoarja, ki smo ga zadnji dan tudi predstavili na mednarodni ulični turneji.

Že dopoldan smo okupirali Tartinijev trg v Piranu, popoldan preživeli v družbi plesalcev plesov sveta v Trstu, zvečer pa razveselili domačine, turiste in naključno mimoidoče na Šuštarskem mostu v Ljubljani.

Še dobro, da naš klobuk ni imel treh lukenj…

Bojan Cvetrežnik

Bojan Cvetrežnik

Violinist, pedagog

Bojan Cvetrežnik je bil rojen v Mariboru, kjer je končal Srednjo glasbeno šolo in Naravoslovno gimnazijo. Diplomiral je v razredu prof. Mile Kosija (1993), za tehniko je zahvalen predvsem prof. Helfriedu Fistru, mnogo se je naučil tudi na mojstrskih tečajih pri violistih Kim Kashkashian, Diemut Poppen, Tabea Zimmermann, Laszlo Barshony, Carol Rodland, Hartmud Rhode, Mathias Buchholz. Prejel je prvo nagrado na tekmovanju mladih glasbenikov Republike slovenije z godalnim triom. Delal je kot profesor viole in komorne igre na Srednji glasbeni šoli v Mariboru in bil zaposlen tudi kot solo-violist orkestra ljubljanske opere in violinist-solist v predstavi Varekai kanadskega artističnega gledališča ‘Cirque de Soleil’.

Barja Cvetrežnik

Barja Cvetrežnik

Violinistka, pedagoginja

Barja se je violino začela učiti pri prof. Juriju Križniču, nadaljevala pa pri prof. Branki Marčan, Arminu Sešku, Helfriedu Fistru ter Gorjanu Košuti. Leta 2012 je diplomirala na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, zdaj pa končuje študij violine na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Poleg igranja v klasičnih orkestrih MLS, Škofjeloški godalni orkester Amadeo, SFK Symphony Orchestra, Wiener Jeunesse Orchester, večino svojega prostega časa posveča sodelovanju s Simboličnim orkestrom in drugimi zasedbami – duo z Bojanom Cvetrežnikom, Grad gori!, Ida&Other Bears, Baraka, itn, Redno sodeluje tudi pri raznih gledaliških in lutkovnih predstavah ter snemanjih glasbe za filme in risanke.

Album