kdaj? vsak petek (razen v času šolskih počitnic) od 16.30 do 17.30.

kje? Rimska 2b, Ljubljana

za koga: za vse godalce vseh starosti, zahtevano predznanje: suvereno obvladovanje programa za 3. razred nižje glasbene šole

mentorji: Barja Drnovšek, Bojan Cvetrežnik in ostali gostujoči mentorji Godalkanja

cena: 50eur/mesec

prijave na: godalkanje@gmail.com

Redno vpisani na Hobi Godalkanje 2017/18 plačajo pri zgodnjem vpisu (do 1. julija) na Jesensko Godalkanje (link) le stroške nastanitve.
Na skupinski delavnici Hobi Godalkanja se učimo predvsem viže iz različnih evropskih držav: od skandinavske polke in polske, preko francoskega rigadona, do srbskih viž v neparnih ritmih, včasih pa zaplujemo tudi čez lužo v kanadske vode. Mimogrede se naučimo tudi nekaj praktične teorije (gradnje akordov,…), različnih tehnik igranja godal (“chopsanje”,…) in načinov, kako naučene skladbe spremljati na svojem inštrumentu. Delo poteka večinoma brez not in je primerno tudi za tiste, ki s tovrstnim pristopom še nimate izkušenj. Naučeni repertoar utrjujemo na uličnih nastopih in v koncertnih dvoranah.
BREZPLAČNO Jesensko Godalkanje za redno vpisane na Hobi Godalkanje 2017/18. (plačajo se le nastanitveni in prehrambeni stroški v Novi Gorici ali nastanitev v lastni režiji).