kdaj? nedelja, 15. 8. 2021 ob 19.00

kje? Kavarna Slamič, Ljubljana

kaj? Koncert Godalkanje – Urban folk

Jean-Christophe Gairard & Ida Meidell Blylod

 

OBVEZNA REZERVACIJA VSTOPNIC oz. SPLETNI NAKUP VSTOPNIC!

REZERVACIJE VSTOPNIC na e-mail: vstopnice@slamic.si ali sms na tel.: 040 828 496

Rezervirane vstopnice prevzamete na dan koncerta od 19.ure dalje pri vhodu na TERASO SLAMIČ.

SPLETNI NAKUP VSTOPNIC tukaj.

 

1.) Jean-Christophe Gairard (F) – violina
Nejc Škofic – klaviature
Jošt Lampret – kontrabas
Godalkanje Fiddle Gang – violinski orkester

V prvem delu večera bo nastopil slovenskemu občinstvu že znani Jean-Christophe Gairard, ki bo nadgradil dosedanje produkcije z Godalkanjem in Simboličnim orkestrom. Jean-Christophe je velik kos svojega življenja preživel v Transilvaniji, kjer se je učil tradicionalne in ciganske glasbe. Je violinist in skladatelj ter iskan mentor transilvanske in romunske glasbe, ki vodi delavnice po vsej Evropi. Leta 2014 je bil v vlogi solista pri mednarodnem projektu »European Symbolic Orchestra«, s katerim je na turneji posnel tudi ploščo »Terrafolk & European Symbolic Orchestra – XXLive«. Leta 2012 in 2016 je v okviru Godalkanja vodil delavnice romunske glasbe in skupaj z njim posnel kar nekaj uspešnih spletnih videoposnetkov. Tokrat bo najprej predstavil vpliv svojih raziskovanj na izvajanje v jazzovskem triu. V nadaljevanju pa bo z ožjo zasedbo Godalkanje Fiddle Ganga večer še bolj tradicionalno obarvan.

with Symbolic Orchestra

The Swingsons invite Tcha Limberger & Jean-Christophe GairardClair de Lune trio

 

2.) Ida Meidell Blylod (SWE) – violina
Barja Drnovšek – e-bas, violina
Bojan Cvetrežnik – e-mandolina
Žiga Šercer – tolkala
Godalkanje Fiddle Gang – violinski orkester

Ida Meidell Blylod je švedska baročna in folk violinistka, ki jo strastno zanima raznolikost evropskih violinskih tradicij. Idino občutljivo igranje razkriva resnično sposobnost, da vsak nastop naredi edinstven, ne glede na to, ali igra v mračni koncertni dvorani, na živahnem plesišču ali v prenatrpanem baru. Ida je dolga leta gostovala po evropskih ljudskih in baročnih prizoriščih, iskana pa je tudi kot mentorica na mednarodnih tečajih različnih stilov folk glasbe. V Slovenijo jo je leta 2011 prvič pripeljal festival Etnohisteria. Od takrat se zaradi sodelovanj s Simboličnim orkestrom in Godalkanjem redno vrača. Leta 2014 je bila solistka mednarodnega projekta »European Symbolic orchestra«, s katerim je na turneji tudi posnela ploščo »Terrafolk & European Symbolic Orchestra – XXLive«. Koncertirala je s slovensko zasedbo Ida&Other Bears. Na spletu si lahko ogledamo kar nekaj posnetkov njenih nastopov v živo, tudi z zasedbami Godalkanja. Ida trenutno igra v švedskem folk-baročnem projektu z Johanom Hedinom, priznanim solistom na nyckelharpi. Na Švedskem, Danskem in v Franciji redno sodeluje z več baročnimi orkestri.
Koncert bo začela s svojim programom za solo violino, nadaljevala ob spremljavi tria in končala skupaj z ožjo zasedbo Godalkanje Fiddle Ganga. Ida Meidell je na repertoar, ki je del kurikuluma izobraževanj Godalkanje, pustila izmed vseh gostujočih mentorjev največji vpliv.  Skupaj nas bodo popeljali na energično in barvito potovanje po spreminjajočih se glasbenih pokrajinah severnoevropske ljudske glasbe.

Intervju

Glasba:

Hedin & Meidell

Balkan Polska

Turkish March (J. B. Lully)

with Godalkanje