kdaj? 8. 9. popoldan in 9. 9. 2023 dopoldan

kje? Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje

za koga?

Za učence glasbenih šol Velenje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Nazarje, Rogaška Slatina in Slovenj Gradec. Zahtevana stopnja predznanja: obvladovanje vseh prijemov v 1. legi.

kaj?

Tudi letos se bo v Velenju odijal že kar 34. Pikin festival, ki bo potekal 9. – 15. 9. 2023 pod okriljem festivala Velenje. Namen festivala je širiti igrivost ter radovednost in odkrivanje novega.
Ker gre igrivost z roko v roki tudi z glasbo vsako leto učenci glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje izvedejo nekaj koncertov na odrih festivala. Na teh nastopih smo seveda vsako leto nepogrešljivi tudi godalci.
In letos vas zares lepo vabimo, da se nam pridružite!
Povezali smo se z izvrstnima glasbenikoma ter pedagogoma Barjo Drnovšek ter Bojanom Cvetrežnikom, s katerima bomo pripravili razgiban program.
K sodelovanju vabimo tudi vse okoliške šole z namenom, da se spoznamo, podružimo ter skupaj zaigramo.
Nastop bo 13. septembra ob 16.00 na velikem Pikinem odru.
Da bomo pa program pred izvedbo nastopa dobro izpilili, bomo vikend prej organizirali delavnico. Ta bo potekala v petek, 8. septembra popoldne ter soboto, 9. septembra v dopoldanskem času v prostorih glasbene šole.
Zares lepo vabljeni učenci vseh godal od 4. razreda dalje, ki obvladate prijeme v prvi legi, ste željni dela v skupini ter se želite preizkusiti v igranju brez notnega materiala.
Kotizacija znaša 40€.

Prijava.